Biztosítási nyomozás

Manapság a magánnyomozási megbízatások legnagyobb hányadát a biztosítási nyomozások teszik ki. A hatékonysági ráta a csalási kísérletek kiszűrésében kimagasló ebben a szektorban, ami a kifizetések arányát nagymértékben csökkentheti. Egyes statisztikák szerint a kárigények minimum 10% -ának hátterében valótlan események állnak, és mivel a tendencia a gazdasági folyamatok erősödésének hatására folyamatosan nő – elengedhetetlenné válik profi szakemberek segítsége a biztosító társaságok felé irányuló jogtalan követelések törvénytelenségének bizonyítására.

A biztosítási nyomozó munkája segíthet a biztosítótársaságoknak a következőkben:

  • A káresemény felderítése: A biztosítási nyomozók segíthetnek a biztosítótársaságoknak a káresemény felderítésében, azáltal, hogy új információkat találnak, vagy a nyomozók munkáját segítik.

  • A kárigény igazolása: A biztosítási nyomozók segíthetnek a biztosítótársaságoknak a kárigény igazolásában, azáltal, hogy bizonyítékokat találnak, vagy a kárigényt cáfolják.

  • A csalás felderítése: A biztosítási nyomozók segíthetnek a biztosítótársaságoknak a csalás felderítésében, azáltal, hogy bizonyítékokat találnak, vagy a csalást elkövetőket azonosítják.

Hívjon bizalommal tehát a kárigények törvényességének felmérése, bizonyítása esetén, illetve vagyonfelmérés, vagy rejtett vagyon nagyságának megállapítása esetén is állunk rendelkezésére.